Paper Collective

Paper Collective er en dansk produsent av moderne designplakater. Sammen med illustratører, designere og kunstnere fra hele verden, utvikler Paper Collective ikoniske og unike plakatdesign som ikke bare ser flotte ut, men samtidig støtter en god sak. For hver plakat som selges, donerer Paper Collective 15 % til et veldedig formål, valgt av de ulike designerne.

Alle design er produsert i begrenset opplag.

 

Paper Collective har en unik sammensetning av ulike design og har i dag plakater fra bl.a. Form us with love, Julie Pike, Andreas Engesvik, Vera & Kyte, Børge Bredenbekk, Esra Røise, Mariken Steen, Note design studio, Rosenvinge, TAF Architects, Daria Zaitseva, Kristina Krogh, Silke Bonde.

 

Handvärk

Med et maskulint nordisk DNA og dristige materialer ble det nye eksklusive danske merket Handvärk stiftet sommeren 2015 av designer og gründer Emil Thorup, som er en kjent tv-personlighet i Danmark. Handvärk utvider i voldsom fart verden over og er nå også på vei inn på det norske markedet.

Handvärks håndlagede kolleksjon består av spisebord, skrivebord, konsoller, sofabord samt en eksklusiv daybed. Alle bordene er i massiv marmor, og understellet er i pulverlakkert stål i sort eller med messingdetaljer. Januar 2016 lanserer Handvärk også første interiørkolleksjon. 

All produksjon foregår i Danmark.

 
 
 

The Oak Men

The Oak Men har skapt et tre-univers med sine naturlige materialer, tøffe finisher og maskuline tilnærming til design. Bak The Oak Men er de danske møbelsnekkerne Anders Buchtrup Jensen og Peter Hensberg, som elsker treverk og kule ting. The Oak Men ble etablert januar 2014. Inntil da hadde Anders og Petter i flere år jobbet sammen som møbelsnekkere på større prosjekt hvor de eksklusivt lagde kjøkken, bord og andre møbler. Ideen til The Oak Men kom fra de små gavene de pleide å etterlate seg etter et fullført prosjekt, det kunne være en boks, eller andre små ting i tre. Tilbakemeldingene var fantastiske og etterspørselen etter de små håndlagede produktene ble etter hvert så stor at de måtte ta et valg. Anders og Petter bestemte seg for å satse, og The Oak Men ble starten på et nytt tre-eventyr.

Produktene fra The Oak Men utvikles ut fra godt håndverk med fokus på kvalitet, estetikk, enkelthet og ikke minst humor. Anders og Peter tar alltid utgangspunkt i hva de selv synes er tøft, og som de som menn kan forholde seg til.

 

Brdr. Krüger

Brdr. Krüger er grunnlagt i 1886, hvor det startet som et snekkeri drevet av 2 brødre. Nå, 5 generasjoner senere er firmaet blitt stort, men det er de samme verdier som er i fokus. Godt håndverk, funksjonalitet og ærlig design i naturlige materialer.

 

Brdr. Krügers møbler er tidløse klassikere og produseres i Danmark. 

Kristina Dam

Kristina Dam er utdannet grafisk designer fra Kunstakademiets arkitektskole og startet i 2012 Kristina Dam Studio. Hennes studio produserer idag design som ligger i spenningsfeltet mellom kunst og interiør med fokus på mindre møbler, skulpturer, speil, illustrasjoner, fotokunst m.m.

"Jeg startet med å tegne sort/hvite illusttrasjoner med arkitektoniske elementer, som nok stadig er signatruen i Kristina Dam Studio. Senere er flere produkter kommet til i ønsket om å bygge et brand-univers av møbler og dekorasjoner til veggen. Stilen er skandinavisk minimalistisk med bruk av rene materialer som eik messing, speil og marmor. Målet er gjerne at alle produkter har en tvist av dobbel funksjon som f.eks. Magazine Keeper, som både kan inneholde magasiner og samtidig være et lite sidebord" uttaler Kristina Dam.